Min bil behöver in på reparation

blogginlägg 5

Ja, ibland är det inte alls lätt att vara bilägare. Du vet som jag, när jag äger ett gammalt militärfordon. Vad ska jag göra? Igår gick den sönder och det är ju liksom inte bara att ta den till bil-meken och tro att denne är så välutbildad att han kan vifta med sitt trollspö och skapa nya delar. Här kommer ju han helt enkelt bara kika på det han kallar för ett historiskt vrak, skaka på skallen och slutligen kika på mig. Ja, sedan är det hans tur att peka med hela handen. Han pekar förmodligen på dörren, skriker ut några svordomar och talar om för mig att jag inte är klok. Jag kan ju inte gärna säga till honom att tala om något för mig som jag inte redan vet.

När bilen behöver in på reparation är det helt enkelt så att jag menar det privata garaget. Här får jag sedan på egen hand tillverka de olika detaljer som behövs. Dock har de några olika vrak stående på farsans jobb. Har jag tur som attan så kommer något där att passa. Tyvärr så kommer detta förmodligen bara vara en önskedröm. Det finns ingen brunn där du kastar pengar för att skapa lycka i livet. Du kommer inte att vinna på lotto. Bankrånare är helt utom alla tänkbara saker samt att delarna jag behöver, förmodligen inte finns hur mycket pengar jag än skulle ha.

Jag kan meka – Jag är inte rädd

Nu när det är så bra att jag har detta stora intresse för militärfordon, så har ju detta även gjort att jag har bra kunskaper om att reparera dessa fordon. Helt enkelt får jag bara ta på mig vantarna, sträcka ut händerna och säga som Lasse Åberg i Sällskapsresan. Jag kan meka, jag är inte rädd! Jo, det kan naturligtvis gå bra. Det kan också gå hemskt snett. Jag miss tydligt hur den stackars rullstolsplacerade Jon Skolmen såg ut när han kallades för invalido av Sven Melander i samma film. Låt oss hoppas att jag inte har samma hjärnkapacitet då det blir dags att meka med svampplockarbussen.