Militär sedan barnsben och älskar militärfordon

förstasidan

Min uppväxt med militärfarsan

När jag var liten så växte jag upp i en familj med en morsa och farsa precis som vanligt. Ja, vanligt vet i fan. Kanske hade jag tur att ha båda föräldrarna under min uppväxt. Jag hör ju hela tiden så mycket om att kompisarnas föräldrar har skilt sig och att de hattar fram och tillbaka mellan dem. Numera är i och för sig både jag och mina kompisar vuxna och lever vårt eget liv. Bara enstaka som fortfarande bor hemma med både eller någon av sina föräldrar. Många av mina kompisar snackar dock vitt och brett om att jag hade det tufft när jag växte upp. Ja, med militärfarsan som ville ha ordning, reda och diskmorsan som inte ville ha fläckar i hemmet samt disciplin.

Hur som helst hade jag inte större problem eller men av detta. Jag menar, att jag helt enkelt också fick ett intresse av att hålla rent och snyggt samt att jag älskar militärfordon av alla typer. Inget fel med det. Helt enkelt är det enligt mig inget fel på att diska bort fläckarna på porslinet två gånger istället för att slarva med bara en gång. Ja, saker ska stå på sina platser, pennorna ska ligga i rader och skjortan ska vara struken. Helt ofattbart att en del tar detta för att jag skulle ha en släng av autism. Ja, jag vet inte men jag blir jävligt förbannad när jag lånar ut bilen och någon parkerar den snett. Inte är det autism. Nej det är bara en släng av militärfarsan, ju. Putsa skorna, raka skägget och ställ dig i raka led.

Intresset av militärfordon

Mitt stora intresse av militärfordon vaknade naturligtvis som liten. Det var på den tiden jag sprang på gården utanför förläggningen och följde min farsas steg. Ja, det var innan jag beskrev honom som militärfarsan. Hur som helst fick jag tidigt lära mig något. Detta var att inte peka med fingret. Här kom det i en bestämd och tydlig ton ”Fjollor pekar med fingret! Riktiga män pekar med hela handen.”. Ja, som du förstår så har detta följt mig hela livet. Helt enkelt så känner jag varje dag att jag är en riktig man som vet hur man pekar och att jag sedan är intresserad av militären och deras fordon. Ja, det blir ju liksom en liten extra portion man i detta paket som jag kallar för mig själv.

I vilket fall är intresset av militärfordon stort. I och med att farsan tillhörde armén, så blev det helt naturligt att de fordon som används där har blivit mest intressanta. Jaha, då kommer vi till det riktigt roliga. Kan du då gissa vilken bil jag kör? Nej, där går du bet kan jag lova. Som du kanske vet så säljer staten sedan länge ut militärfordon på Tradera och kränger dessa snabbt. Det blev min första bil. En personlastterrängbil 903B, VolvoL3314. Jaha, hade du inte hört om den Volvon? Nä, du vet alla andra ska ju ha de där moderna bilarna. De ska gå fort och vara tuffa. Ja, i tuffhet vinner jag garanterat men jag föredrar styrka istället för snabbhet. Min bil kan ju gå i skogen. Kallar den för svampplockarbussen.