Gamla militärbussar

blogginlägg 2

Denna gång ska det faktiskt finnas en röd tråd i mitt inlägg. Här ska det handla om gamla militärbussar och vad de kan användas till. Nu kommer de flesta av dessa som är i bra skick stå på museum eller så är det samlarvärde i dem. Med dem kommer det alltså inte gå att göra något mera än att kika på dem och beundra dem. När du vill göra något häftigt med en gammal militärbuss får du helt enkelt skaffa ett gammalt nedgånget vrak. Detta förstås om du inte kan finna en utförsäljning av staten, där de fixat upp dem till försäljning, men vad är det roliga med det. När jag jobbar med bilar och fordon, så är ju hälften av allt det roliga att meka med dem. Kan du då finna två bussar av samma modell kommer du att ha ditt på det torra.

Bygga en hipp husbil i maxat format

Egentligen kommer det ju inte alls att finnas många som har någon nytta av en gammal buss. Det blir helt enkelt inte alls praktiskt att glida runt på stan och handla i den. Precis som militärfarsan sa till mig ”Du måste veta vad du ska göra innan du gör det. Då slösar du inte bort ditt liv, unge man!”. Lärde jag mig något av det. Nä, skulle inte tro det. Var du orolig och rädd skulle du ladda kpisten. Jag har en modernare metod. Ett glas vatten och två Valium gör jobbet. Hur som helst handlar det om militärbuss här och vad du kan göra och skapa med ett sådant objekt och projekt. Helt enkelt kommer detta fordon att vara föremål för att bli den perfekta husbilen. Ja, eller egentligen en tillräckligt stor yta för att leva permanent i.

Här kommer det hela att bero på vad du vill göra och hur mycket du vill investera i detta projekt. Det kan bli precis så stort du själv vill. Tänk dig att fixa till lacken på utsidan, för att sedan skapa en lite hippie-inspirerad miljö på insidan. Jag det skulle vara min stil, men du kommer naturligtvis även att kunna skapa eleganta och vackra miljöer. När du sedan har denna husbil i maxat format klar, så kommer du helt enkelt att kunna välja precis var du vill bo på hela planeten.