Nedbrytning och uppbyggelse

styrketraning

Jag vet inte hur ni tycker och tänker, men jag tycker att träning är fan något bland det viktigaste som finns, i alla fall i mitt liv. Att bygga muskler och bli riktigt stark är något som alltid har varit en prioritering för mig. Men ibland så händer det saker i livet som en inte kan förutse, och ibland kan det ta upp till en månad innan jag ens sätter min fot inne på gymmet. Är alltid så jävla nojig att den muskelmassa jag har byggt upp då ska försvinna på en gång. Var sjuk nu för ett halvår sedan. Alltså, riktigt ordentligt sjuk, inte en mesig så kallad man-cold. Här snackar vi spyor i flera veckor, det var inte vackert kan jag säga. Så blev ju minst sagt orolig över vad som skulle hända med kroppen efter att den tagit så mycket stryk från sjukdomen, så läste på lite.

Tydligen så försvinner en stor del av den muskelmassa som man bygger upp på dagar eller veckor. Detta beror på något som heter kataboliska hormoner som gör att muskelmassan bryts ner. Ju mer energi kroppen förbrukar ju svårare har den att upprätthålla sin normala funktion, så därför bryter kroppen ner muskelmassan eftersom kroppen är i behov av energi som är lättillgänglig. ”Fan” tänkte jag direkt, det är ju redan kört. Fast då läste jag om något som kallas för CBD-olja som jag aldrig hade hört talas om innan. Det är hampaolja som kan användas för att minska de kataboliska hormonerna, och ju mer jag läste om det desto mer kände jag att det är det här som jag behöver, en boost typ. Så jag beställde hem en massa flaskor härifrån, bara för att bygga upp ett litet förråd här hemma – en vet ju inte när en blir dödssjuk igen nästa gång! Kanske ska nämna också att detta är ett kosttillskott.

Enligt alla sidor som jag kollade på så är en av de viktigaste egenskaperna i hampaoljan att den är anti-inflammatorisk. Och eftersom jag tränar sjukt mycket, och håller på med en del sporter bara på skoj också, så blir min kropp ibland överbelastad och blir utsatt för olika typer av inflammationer. Med CBD kan kroppen återhämta sig snabbare när en väl får någon inflammation. CBD är även bra för sömnen, och sömn är ju något som är viktigt för oss alla och inte bara aktiva människor. CBD-olja kan göra att en sover bättre och på det sättet kan en också prestera bättre på nästa dags träning.

Kortisol är även något som är negativt för oss som tränar mycket, då det är ett stresshormon. CBD kan reducera kortisolnivåer och är därför bra att använda när en är stressad och kroppen producerar för mycket kortisol vilket kan vara negativt på allt i ens liv och inte bara för träningen. Men det är särskilt dåligt för oss som tränar och är aktiva och tänker på muskelmassan eftersom det kan orsaka högt blodtryck och ha en muskelnedbrytningseffekt. Så genom att använda CBD som ett kosttillskott kan det öka kvaliteten och resultatet på din träning och även på hälsan rent allmänt – sjukt bra!

CBD har så sjukt många fördelar och få nackdelar, men jag tänker inte dra alla här, ni kan läsa mer på modernatur.se ifall ni vill det. Jag tar det mest för träningens skull, och att mina muskler inte ska brytas ner när jag är sjuk eller stressad. Men har märkt att jag har mer energi och på nåt sätt faktiskt är gladare sen jag började ta detta varje morgon. Så jag antar att jag har blivit hälsosammare utan att ens ha satsat på att bli det! Skulle tro att det funkar lika bra på brudar som på män också, men har ju så klart inte kunnat testa det själv.